Airsoft Canada
Airsoft Depot

Go Back   Airsoft Canada > Information Center > Newbie Tank
Home Forums Register Gallery FAQ Calendar
Retailers Community News/Info International Retailers IRC Today's Posts

Hi cap mag question

:

Newbie Tank

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old October 29th, 2009, 13:49   #1
hazardous
 
hazardous's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: London,Ont.
Hi cap mag question

Something is/was causing the bb's from feeding into the gun. After removing and replacing mag about 8 times (looking for some kind of jam) it seemed to work again. Now, a couple times when putting the mag back in it sounded like the spring "let go" or something. But even after winding it again it would not work. After pulling the mag out there would be bb's in the receiver. Is the spring no good in the mag any more? I have only used it about 4 times.
Oh, it's a V4 S-system if that matters. Was using Biovals .2g
hazardous is offline   Reply With Quote
Old October 29th, 2009, 19:08   #2
bananabotdan
 
bananabotdan's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Location: Calgary, Alberta
Send a message via Skype™ to bananabotdan
Is there no tension on the wind up wheal when you wind the mag?

YES: your spring is probably broken (the metallic spiral in this image http://www.ascn.at/images/hicap.jpg) you will need to open up the magazine to confirm this. If this is the case you have a couple of options (1) replace the spring with a new one or all out replace the mag (2) if the break is near on of the ends "this is where they break most of the time" you can try to re shape one end of the spring to re mount the winder or the feed wheal inside.

NO: There is probably something obstructing the feed wheel itself or there is a jam of of some sort in the hopper leading to the feed wheal (a spoked wheel of sorts that connects to the spring to feed bbs into the gun. The best course of action if this happens is to open the mag and look for a jam or obstruction in the hopper or feed wheal.

hopefully this fixes your problem.

-DAN
bananabotdan is offline   Reply With Quote
Old October 30th, 2009, 19:00   #3
hazardous
 
hazardous's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: London,Ont.
Tried mag again today. Mag winds up properly and releases when tab is pulled back but bb's are not feeding into gun. It may shoot 1 or 2 then dry shoots. BB's are in the little feeder tube between mag and chamber but not making it up to firing position.Any thoughts? Thanx.
hazardous is offline   Reply With Quote
Old October 30th, 2009, 20:59   #4
m102404
Tys
 
m102404's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: Toronto
When it's just as you described...if you gently push the mag up and let go of it...does it shoot 1-2 more and the dry fire again?

If so...the BB retaining hook can be modded a bit to improve feeding.

If not...toss the mag out.
m102404 is offline   Reply With Quote
Old October 31st, 2009, 06:04   #5
Dart
 
Dart's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Location: Grande Prairie Alberta
sounds like when my ak mag jams. it has bbs in the feed tube but no pressure on them... yet the spring clicks. open the mag and remove anythinf thats inside that is not supposed to be.
Dart is offline   Reply With Quote
Old November 1st, 2009, 00:58   #6
bananabotdan
 
bananabotdan's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Location: Calgary, Alberta
Send a message via Skype™ to bananabotdan
Have you tried another mag? If you have only tied using this mag than perhaps tout tappet plate or nozzle may be broken in which case it has nothing to do with the magazine. If other mags work than this is not the case but it may be worth it to shine a flashlight down the barrel and see (thorough the bottom of the hop up or the "feed tube) if the nozzle is reciprocating or not.

-DAN
bananabotdan is offline   Reply With Quote
Old November 1st, 2009, 17:26   #7
hazardous
 
hazardous's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: London,Ont.
2 mags were acting up. Took both apart today. One of them had a bb stuck in section where wheel with fingers is located. Retried, and it seemed to be ok, not perfect. Gun was still missing the odd shot. Other mag was clean but still does not work very well.
hazardous is offline   Reply With Quote
Old November 1st, 2009, 18:40   #8
bananabotdan
 
bananabotdan's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Location: Calgary, Alberta
Send a message via Skype™ to bananabotdan
If both mags are not working properly perhaps you should try a standard low to mid cap mag that is not wind up. if it continues to act up the problem could be in your gun
bananabotdan is offline   Reply With Quote
Old November 1st, 2009, 19:00   #9
CDN_Stalker
Official ASC Bladesmith
 
CDN_Stalker's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Location: Ottawa, Ont.
Send a message via MSN to CDN_Stalker
One grain of sand in my MP5's hicap fully jammed it from feeding. I found this after the game when I opened it up, was stuck in between the teeth of one of the gears. Open yours up and make sure the gears are ok, and your tension spring didn't break at the 90deg bend.
CDN_Stalker is offline   Reply With Quote
ReplyTop


Go Back   Airsoft Canada > Information Center > Newbie Tank

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


Airsoft Canada
Airsoft Depot

All times are GMT -4. The time now is 19:28.


Powered by vBulletin® Version 3.8.10
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.