Airsoft Canada
https://blackblitzairsoft.myshopify.com/

Go Back   Airsoft Canada > Information Center > Newbie Tank
Home Forums Register Gallery FAQ Calendar
Retailers Community News/Info International Retailers IRC Today's Posts

Gearbox Versions?

:

Newbie Tank

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old May 9th, 2009, 16:22   #1
duveng1
 
Join Date: Apr 2009
Location: Calgary, AB
Gearbox Versions?

What is the difference between gearbox versions?
duveng1 is offline   Reply With Quote
Old May 9th, 2009, 16:43   #2
Bissa
 
Bissa's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Kelowna, BC
Send a message via MSN to Bissa
Quick answer: Shape ,durability, and what guns they come in.

Detailed answer: Wait for someone with more knowledge than me.
__________________
Quote:
Sergeant Gerry Boyle: I don't want to see it. Babies all look the same. The only time a baby doesn't look like every other baby is when it's a really ugly baby. So, unless it's a photo of a really ugly baby, I don't want to see it.
Bissa is offline   Reply With Quote
Old May 9th, 2009, 16:47   #3
canadian guy
 
Join Date: Oct 2006
Location: Barrie
Version 2 gearbox's are probably one of the most common. Followed closely by the newer Version 3 gearbox which is not compatable with all rifles.

M4's and M16's run on Version 2s.

Correct me if I am wrong.


Check out mechbox.com for tons of information.
canadian guy is offline   Reply With Quote
Old May 9th, 2009, 17:02   #4
Crunchmeister
 
Crunchmeister's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: In your bedroom going though your underwear drawer
Different versions are different shapes to accomodate different style receivers. While they all work exactly the same way and have the same parts, parts will have a different placement, different dimensions, etc making parts for one mechbox possibly incompatible with a different style box. And by virtue of these design differences, some mechboxes will be stronger than others.

That's the basic differences between mechbox versions.
__________________
Crunchmeister is offline   Reply With Quote
Old May 9th, 2009, 17:07   #5
Drake
E-01
 
Drake's Avatar
 
Join Date: Dec 2001
Location: Montreal, QC
To add to Crunchmeister's post, while they have the same parts in principal, different boxes may also have specific parts which aren't compatible with other boxes (gear sets, cylinders, motor, etc)

And not all have the readily available upgraded/replacement/reinforced parts (the old V1, for example).
__________________
Drake is offline   Reply With Quote
Old May 9th, 2009, 20:35   #6
Dart
 
Dart's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Location: Grande Prairie Alberta
Easiest way I found to look at it.

They are all just car engines, each designed a little differently, some parts are swappable. They all do the same thing though.
Dart is offline   Reply With Quote
Old May 10th, 2009, 10:27   #7
Skruface
 
Skruface's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Quote:
Originally Posted by Dart View Post
Easiest way I found to look at it.

They are all just car engines, each designed a little differently, some parts are swappable. They all do the same thing though.
Just like engines, some are ass.

V2 (M4/M16/G3/MP5) has some inherent flaws that make anything beyond a mild upgrade a potential problem.

V3 (AK/G36) is better - the motor cage ensures motor height/alignment is better protected. It's also less prone to have the front of the mechbox blow completely off in cold weather or with higher-powered springs.
__________________
Quote:
Originally Posted by TokyoSeven View Post
That was a very bad move on your behalf. Sort of like cutting off your foot for money, but not getting the money first and then letting the person with the money run away.
Quote:
Originally Posted by MadMorbius View Post
Liberals rely on emotion. Conservatives rely on evidence, and the Socialists rely on everyone else.
Skruface is offline   Reply With Quote
Old May 10th, 2009, 13:46   #8
guysullavin
 
guysullavin's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: Niagara on the Lake, ON
Isn't V3 in MP5's?

If it isn't where did I hear that >_>
guysullavin is offline   Reply With Quote
Old May 10th, 2009, 13:57   #9
AngelusNex
formerly Sepulcrum
 
AngelusNex's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: Kingston,ON, aka Funkasia
Send a message via MSN to AngelusNex
Quote:
Originally Posted by guysullavin View Post
Isn't V3 in MP5's?

If it isn't where did I hear that >_>
Mp5's have V2. ONLY the Mp5K uses a V3
AngelusNex is offline   Reply With Quote
ReplyTop


Go Back   Airsoft Canada > Information Center > Newbie Tank

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


Airsoft Canada
https://blackblitzairsoft.myshopify.com/

All times are GMT -4. The time now is 22:55.


Powered by vBulletin® Version 3.8.10
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.