Airsoft Canada
www.jsairsoft.com

Go Back   Airsoft Canada > Information Center > Newbie Tank
Home Forums Register Gallery FAQ Calendar
Retailers Community News/Info International Retailers IRC Today's Posts

Problem with my G36c Gearbox!

:

Newbie Tank

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old April 3rd, 2009, 23:25   #1
SharksRule
 
SharksRule's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Problem with my G36c Gearbox!

Hi, my CA g36c's gearbox is not working properly. Firs off I put the battery in and I hold the trigger and I hear this really squeeky like sound. Then I hold the triger for 10 sec then it starts shooting, but the rate of fire isnt as fast, but it shoots far and hard. After I shoot about 5 bbs the handle (Where the motor is) gets really really hot! So I stop shooting and wait until it cools down. I try it for a second time and it still does it. So I take the gearbox apart and find out that the gears and everything spins properyl and that the motor works fine. The question im asking is what is the problem?
SharksRule is offline   Reply With Quote
Old April 3rd, 2009, 23:36   #2
kalnaren
 
kalnaren's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: Oakville, Ontario
First, STOP SHOOTING IT

Second, sounds like it's really improperly shimmed and there's something rubbing when it's fully assembled, or it sounds like the piston is rubbing incredebly hard against the side of the cylinder. I'm willing to bet the former. Have you done any mods to it?
__________________

Quote:
"Someone in a Prius tried to race me at a stop sign the other day. I couldn't believe it. I had him for the first 100 feet or so but I can only walk so fast."
kalnaren is offline   Reply With Quote
Old April 4th, 2009, 00:28   #3
SharksRule
 
SharksRule's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
I didn't mod anything. Well the gears were a bit wrecked so I replaced them with new gears thats all.
SharksRule is offline   Reply With Quote
Old April 4th, 2009, 00:31   #4
AngelusNex
formerly Sepulcrum
 
AngelusNex's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: Kingston,ON, aka Funkasia
Send a message via MSN to AngelusNex
did you reshim it and re-adjust the motor height after replacing the gears? if not DO THAT.
AngelusNex is offline   Reply With Quote
Old April 4th, 2009, 01:52   #5
SharksRule
 
SharksRule's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
I found out my gears and everything is perfect. Its the motor thats the problem. I found out that the motor is too weak and the wiring is messed. It doesnt shoot all the time when I pull the trigger and the times t doesnt shoot I see smoke rising up from the motor. So I took the motor out and I'm trying to find a new motor for it.
SharksRule is offline   Reply With Quote
ReplyTop


Go Back   Airsoft Canada > Information Center > Newbie Tank

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


Airsoft Canada
www.jsairsoft.com

All times are GMT -4. The time now is 00:25.


Powered by vBulletin® Version 3.8.10
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.