Airsoft Canada
https://blackblitzairsoft.myshopify.com/

Go Back   Airsoft Canada > Information Center > Reviews
Home Forums Register Gallery FAQ Calendar
Retailers Community News/Info International Retailers IRC Today's Posts

Aftermath Lycaon MP5 quick summary

:

Reviews

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old March 15th, 2008, 17:33   #1
LUTNIT
 
Join Date: Dec 2005
Location: Ottawa
Aftermath Lycaon MP5 quick summary

Bought this for shits and giggles from buyairsoft.ca, hoped to turn it into a loaner/emergency backup gun since its small and doesn't take up much room in my bag.

Fairly solid, no major wobble or creak, then the handguard is secured with or without the battery in it there is no wobble. The stock when pulled out wobbles less than the TM MP5's I've handled. The stock does jam from time to time and you need to give it a really good whack to get it to collapse or a solid tug to open it, the lever that unlocks it also sticks so you need to manually turn it to lock the stock in position, TM models I have handled snap back on their own.

The battery actually worked out of the box, can't say the same for my Kraken AK, crappy charger, stupid little sling, cleaning rod that snapped coming out of the package, and a bottle of crap quality BB's are all included.

The hopup is the v-type so isn't compatible with normal rubbers. The Kraken AK hopup assembly is easy to swap with a TM compatible one so this one might be as well, haven't checked. The selector has a really nice solid click to it, big downside is that it doesn't have the HK markings but "safe" "semi" and "auto" printed on the plastic. Plan on repainting this and engraving something funny, possibly zombie related. The stock mag is the double hicap shorty type and feeds quite well but is a bitch to load, I have never handled a TM one so I don't know how hard they are to compare. The hopup adjustment lever is far stiffer than any TM or ICS I have used. One big thing is the gun is useless on semi, sometimes the BB drops 5' in front of you, 15', or goes straight for 100'. When firing on auto only the first shot seems to have flakey hopup and the rest go nice and straight, far more accurate than I expected (but still within the accuracy expectations of a 350fps MP5.) I didn't have a chance to get a precise chrony result but from my experience and seeing how fast the BB covers ground I'd say its between 320 and 360fps, BB's are definitely moving faster than a stock TM.

I paid a touch above CAD$190 to my door from buypaintball.ca and in my opinion is okay for a loaner/backup but I would not recommend these for a first/primary AEG for a new player. The only reason I bought this is because I know how to work on MP5's quite well, first time buyers should stick to TM/CA/ICS/G&P/etc. or if you are on a budget, JG or Echo1. I will be running this until it breaks and then doing a complete upgrade, until then I wont be opening it. As for buypaintball.ca as a company, I found they had very good service and contacted me about a problem with the order and had it corrected in very short order. Service-wise I am quite happy with buypaintball.ca.

http://buypaintball.ca/product.php?p...cat=117&page=1

Last edited by LUTNIT; March 15th, 2008 at 20:17..
LUTNIT is offline   Reply With Quote
Old March 15th, 2008, 21:14   #2
yanhchan
 
yanhchan's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Location: Scarborough/Richmond Hill ON
Send a message via AIM to yanhchan Send a message via MSN to yanhchan
I'm on the fence about getting one of these in the near future. Any chance of a mechbox internals pic?
__________________
YANHCHAN'S AIRSMITHING: AEG repair/Tune up/Upgrades V2/V3 mechboxes, rewiring/reconnecting.

Ask not what your country can do for you; ask what you can do for your country ~John F. Kennedy
yanhchan is offline   Reply With Quote
Old March 16th, 2008, 21:37   #3
LUTNIT
 
Join Date: Dec 2005
Location: Ottawa
Read on another forum that they are a complete TM clone save for the hopup unit but I wont be taking mine apart until it breaks.
LUTNIT is offline   Reply With Quote
Old March 16th, 2008, 22:15   #4
seabass
trevorthetwigyalienman
 
seabass's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: Prince edward island
I got the chance to do some plinking with one of these today. Not the greatest but For what was paid for it its a pretty fun little gun
__________________
Age Verifier for PEI (out of town) ...talk to phil, PM for details
seabass is offline   Reply With Quote
Old March 17th, 2008, 02:53   #5
jesster202
 
jesster202's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Location: London Ontario
any of you think its a good upgrading platform for a backup secondary like maby just doing some painting so its all black and new parts for the mechbox?
jesster202 is offline   Reply With Quote
Old March 17th, 2008, 09:56   #6
kullwarrior
 
kullwarrior's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: Edmonton, AB, Canada
hmm buypaintball.ca is a america located sight... (atleast the address say it is)
__________________
kullwarrior is offline   Reply With Quote
Old March 17th, 2008, 11:13   #7
jesster202
 
jesster202's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Location: London Ontario
hommany times do i and outher londoners have to say this its an canadian based paintbal site form a local feild th eowner has on many ocasions said it was canadian
jesster202 is offline   Reply With Quote
Old March 17th, 2008, 11:25   #8
kalnaren
 
kalnaren's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: Oakville, Ontario
Quote:
Originally Posted by jesster202 View Post
hommany times do i and outher londoners have to say this its an canadian based paintbal site form a local feild th eowner has on many ocasions said it was canadian
Maybe until you can type in proper, gramatically correct sentences?
__________________

Quote:
"Someone in a Prius tried to race me at a stop sign the other day. I couldn't believe it. I had him for the first 100 feet or so but I can only walk so fast."
kalnaren is offline   Reply With Quote
Old March 17th, 2008, 11:26   #9
Qlong
Division
 
Qlong's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Location: Scarborough, Ontario
Where does it say its American..

Are gearboxes swappable to another?
__________________

Weee!
Qlong is offline   Reply With Quote
Old March 17th, 2008, 18:14   #10
LUTNIT
 
Join Date: Dec 2005
Location: Ottawa
I was told its 100% TM compatible but the hopup unit isn't a TM type but can be swapped for one (or so I'm told, my TM MP5 hopup unit is in the mail.)

It is indeed a Canadian site, thus the .ca at the end of the address. When I called it was a southern ontario area code, don't remember which one though.
LUTNIT is offline   Reply With Quote
ReplyTop


Go Back   Airsoft Canada > Information Center > Reviews

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


Airsoft Canada
https://blackblitzairsoft.myshopify.com/

All times are GMT -4. The time now is 16:24.


Powered by vBulletin® Version 3.8.10
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.