Airsoft Canada
http://triggerairsoft.com/shop/

Go Back   Airsoft Canada > Information Center > Newbie Tank
Home Forums Register Gallery FAQ Calendar
Retailers Community News/Info International Retailers IRC Today's Posts

Mixing BBs

:

Newbie Tank

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old November 4th, 2010, 01:37   #1
Space Bot
a.k.a. Servius
 
Space Bot's Avatar
 
Join Date: Jul 2010
Location: Port Coquitlam
Mixing BBs

So plastic soldier airsoft messed up my bb order, and now I'm stuck with a bag of .30g bbs instead of .25 for my M4.
What I'm wondering is would putting both weights of bbs into the same mag either A. Mess up my mag or B. Mess up my guns internals?
Both bags of bbs are both BB Bastard brand (If that matters)

Thanks a lot for the help, I'm still learning the gist of the "little" things in airsoft so all help is very appreciated.
__________________
Airsoft is a lot like drinking. It starts off with just a few shots, but before you know it you're lying on the ground yelling for help.
Space Bot is offline   Reply With Quote
Old November 4th, 2010, 01:42   #2
surebet
Vicious MSPaint Wizard
 
surebet's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Longueuil, Quebec
I don't think there will be any damage issue, but different weights will fly in different patterns, so you consistency will be shit.
__________________
Annoyingly good with numbers

Stop American Censorship
surebet is offline   Reply With Quote
Old November 4th, 2010, 01:43   #3
pusangani
Official ASC "Dumb Ass"
 
pusangani's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: Scarbrah, Ontario
.30s cost more than .25s and are WAYYYY better so count yourself lucky

don't mix them tho, your hopup can only be set for one weight at a time
__________________
pusangani is offline   Reply With Quote
Old November 4th, 2010, 01:56   #4
m61a1
 
m61a1's Avatar
 
Join Date: Jun 2010
Location: Jakarta, Indonesia
back in 2008, to achieve the tracer effect, i used to mix black madbull BB with white cyma BB, both were .20 grams.
m61a1 is offline   Reply With Quote
Old November 4th, 2010, 01:57   #5
pusangani
Official ASC "Dumb Ass"
 
pusangani's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: Scarbrah, Ontario
back in 2008 when tracer units weren't invented eh? hehehehhe
__________________
pusangani is offline   Reply With Quote
Old November 4th, 2010, 02:09   #6
Strelok
 
Strelok's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: Brandon Manitoba
Back in 2008 I would've just used a tracer unit, lol.
Strelok is offline   Reply With Quote
Old November 4th, 2010, 02:10   #7
Styrak
 
Styrak's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: Saskatoon, SK
Send a message via MSN to Styrak
Don't do it.
__________________

Airsoft Sales and Repair/Upgrade Services
Styrak is offline   Reply With Quote
Old November 4th, 2010, 02:12   #8
WhatTheWho
 
WhatTheWho's Avatar
 
Join Date: Dec 2002
Location: Edmonton, AB
Quote:
Originally Posted by pusangani View Post
back in 2008 when tracer units weren't invented eh? hehehehhe
Uhhh?

Yes they were. A couple of years before 08...
__________________
"The greatest pleasure in life is doing what people say you cannot do."
WhatTheWho is offline   Reply With Quote
Old November 4th, 2010, 02:18   #9
pusangani
Official ASC "Dumb Ass"
 
pusangani's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: Scarbrah, Ontario
no shit sherlock that was the joke
__________________
pusangani is offline   Reply With Quote
Old November 4th, 2010, 02:32   #10
Amos
 
Amos's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: Tokushima, Japan
Send a message via MSN to Amos
Just use the .30

If you're shooting over 370 FPS you'll shoot the .3 MUCH better than you'll shoot the .25
__________________
Custom Builds:
FA3674U
Krinkov
G3SD6
Amos is offline   Reply With Quote
Old November 4th, 2010, 02:47   #11
Space Bot
a.k.a. Servius
 
Space Bot's Avatar
 
Join Date: Jul 2010
Location: Port Coquitlam
Well right now it's a stock TM M4, I've uped the gears to handle a stronger spring. I was looking to put in a mad bull M110 spring into it. From looking at that one list (can't remember who made it) that should bring my FPS up to around 370ish FPS correct?
I know the .30s are more expensive, and I got them for the price of .25s but the only reason I was a little annoyed was because I figured mixing them would cause shit to hit the fan internally. And Now I have to make sure I deplete what's left of my .25 bag before I use the .30s.
Thanks for the help though everyone.
__________________
Airsoft is a lot like drinking. It starts off with just a few shots, but before you know it you're lying on the ground yelling for help.
Space Bot is offline   Reply With Quote
Old November 4th, 2010, 02:52   #12
Amos
 
Amos's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: Tokushima, Japan
Send a message via MSN to Amos
Nope, worst thing that'll happen is that your range will go down if your FPS isn't high enough.

I'd recommend throwing an SCS in your hop-up unit to get the maximum spin out of the heavier BB's
__________________
Custom Builds:
FA3674U
Krinkov
G3SD6
Amos is offline   Reply With Quote
Old November 4th, 2010, 03:03   #13
Space Bot
a.k.a. Servius
 
Space Bot's Avatar
 
Join Date: Jul 2010
Location: Port Coquitlam
I have no clue what a SCS is haha. What makes the difference between a good hop up rubber and a bad one? I know a good one will help increase your range and all that due to the backspin. But is there a more complicated way that it helps improve accuracy? or is that basically it?
__________________
Airsoft is a lot like drinking. It starts off with just a few shots, but before you know it you're lying on the ground yelling for help.
Space Bot is offline   Reply With Quote
Old November 4th, 2010, 03:07   #14
scurvythepirate
 
scurvythepirate's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: Kelowna,BC
Quote:
Originally Posted by Space Bot View Post
I have no clue what a SCS is haha. What makes the difference between a good hop up rubber and a bad one? I know a good one will help increase your range and all that due to the backspin. But is there a more complicated way that it helps improve accuracy? or is that basically it?
I am aware im not as experienced as Amos when it comes to Airsoft as a whole.
Although here is what he was refering to buy SCS: http://www.airsoftparts.ca/store2/in...oducts_id=1593
__________________
scurvythepirate is offline   Reply With Quote
Old November 4th, 2010, 03:16   #15
Space Bot
a.k.a. Servius
 
Space Bot's Avatar
 
Join Date: Jul 2010
Location: Port Coquitlam
Hmm, cause I was looking at getting a different hop up unit altogether. Unless anyone can tell me that a stock TM hop up unit is pretty decent and all that I'll need is that SCS unit
__________________
Airsoft is a lot like drinking. It starts off with just a few shots, but before you know it you're lying on the ground yelling for help.
Space Bot is offline   Reply With Quote
ReplyTop


Go Back   Airsoft Canada > Information Center > Newbie Tank

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


Airsoft Canada
http://triggerairsoft.com/shop/

All times are GMT -4. The time now is 04:26.


Powered by vBulletin® Version 3.8.10
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.