Airsoft Canada
http://triggerairsoft.com/shop/

Go Back   Airsoft Canada > General > General
Home Forums Register Gallery FAQ Calendar
Retailers Community News/Info International Retailers IRC Today's Posts

Gun won't shoot?

:

General

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old April 13th, 2010, 16:54   #1
soldier101
 
soldier101's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Location: Ottawa
Gun won't shoot?

Hey guys, just wondering why my brand new VFC M16A4 won't even shoot...I charged the battery, took the safety off, put the mag in (yes, cranked it too), and pulled the trigger...motor is blown possibly? I won't be too happy if that's the case...I haven't even got to use it and I waited a week for it...:banghead:
__________________
Đєυтscнʟαηδ я Đєυтscнєя!!
soldier101 is offline   Reply With Quote
Old April 13th, 2010, 16:56   #2
DanoftheDead
 
DanoftheDead's Avatar
 
Join Date: Feb 2010
Location: Kitchener (Ontario)
do you get any response (sound) when you squeeze the trigger?
DanoftheDead is offline   Reply With Quote
Old April 13th, 2010, 16:58   #3
soldier101
 
soldier101's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Location: Ottawa
Quote:
Originally Posted by DanoftheDead View Post
do you get any response (sound) when you squeeze the trigger?
Nothing...
__________________
Đєυтscнʟαηδ я Đєυтscнєя!!
soldier101 is offline   Reply With Quote
Old April 13th, 2010, 17:03   #4
HaloSix4
aka Halo64
 
HaloSix4's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: Uxbridge, ON
Send a message via ICQ to HaloSix4 Send a message via MSN to HaloSix4
Check the fuse usually that's the problem
__________________
Code:
Medgear Development Inc :: Custom design and manufacturing
For your Custom Gear
Saving Time By Design 
Medgear@powergate.ca
HaloSix4 is offline   Reply With Quote
Old April 13th, 2010, 17:07   #5
soldier101
 
soldier101's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Location: Ottawa
Quote:
Originally Posted by HaloSix4 View Post
Check the fuse usually that's the problem
How would I do that?
__________________
Đєυтscнʟαηδ я Đєυтscнєя!!
soldier101 is offline   Reply With Quote
Old April 13th, 2010, 17:08   #6
Snakebite1967
 
Join Date: Jun 2006
Location: Tri cities canada
usualy found on the wiring pigtail u hook the battery too
Snakebite1967 is offline   Reply With Quote
Old April 13th, 2010, 17:09   #7
HaloSix4
aka Halo64
 
HaloSix4's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: Uxbridge, ON
Send a message via ICQ to HaloSix4 Send a message via MSN to HaloSix4
Find the fuse, and check if the little metal wire inside is broken or black, if it is then replace it, if it is a white fuse that is hard to see into just replace and see if that works.
__________________
Code:
Medgear Development Inc :: Custom design and manufacturing
For your Custom Gear
Saving Time By Design 
Medgear@powergate.ca
HaloSix4 is offline   Reply With Quote
Old April 13th, 2010, 17:29   #8
Loathing
 
Loathing's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Location: Kingston, ON
Might want to re-size your sig before an admin does it 'for you'.
Loathing is offline   Reply With Quote
Old April 13th, 2010, 18:04   #9
DanoftheDead
 
DanoftheDead's Avatar
 
Join Date: Feb 2010
Location: Kitchener (Ontario)
odds are that its the fuse or you fried the battery <--- (much less likely). other than that you are looking at returning it if its still not working since this is a new AEG.
DanoftheDead is offline   Reply With Quote
Old April 13th, 2010, 18:17   #10
GBear
 
GBear's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: Waterloo, ON
Send a message via MSN to GBear
Take a multimeter to your battery. See if it's outputting anything.
__________________


Quote:
Originally Posted by Chayce View Post
I wish I could upload a few gameplay videos of me on Alliance of Valiant Arms for you guys to compare to.

I am not familiar with airsoft.

What my question is, does the element of surprise work on a typical airsoft match?
GBear is offline   Reply With Quote
Old April 13th, 2010, 21:52   #11
soldier101
 
soldier101's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Location: Ottawa
Alright guys, kinda disappointed as I've been waiting forever for this thing to get here...It's a shame, but I'll pack it up and send it back and hopefully either get a new one or get my money back...:banghead:
__________________
Đєυтscнʟαηδ я Đєυтscнєя!!
soldier101 is offline   Reply With Quote
Old April 13th, 2010, 22:51   #12
Gunny_McSmith
a.k.a. Palucol
 
Gunny_McSmith's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Location: MTL
Is the fuse blown? Open the grip plate to see if the motor is connected or not.... If you want I live in Gatineau, I could have a look at it.... :P

PM me if you're interested....
__________________


Quote:
"A workout isn't easy, but neither is being fat, make the right choice"
Gunny_McSmith is offline   Reply With Quote
Old April 13th, 2010, 23:36   #13
kalnaren
 
kalnaren's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: Oakville, Ontario
Quote:
Originally Posted by soldier101 View Post
Alright guys, kinda disappointed as I've been waiting forever for this thing to get here...It's a shame, but I'll pack it up and send it back and hopefully either get a new one or get my money back...:banghead:
Why are you sending it back? Did you even bother to check the fuse or the battery? A fuse is a $0.50 replacement part... much cheaper than shipping.
__________________

Quote:
"Someone in a Prius tried to race me at a stop sign the other day. I couldn't believe it. I had him for the first 100 feet or so but I can only walk so fast."
kalnaren is offline   Reply With Quote
Old April 14th, 2010, 06:56   #14
chaosnemesis
 
chaosnemesis's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Location: Toronto
it's not uncommon for one of the connectors to dislodge from the motor. So before you "buy" anything unscrew the motor plate off at the bottom of your pistol grip and check if the motor leads are in fact connected and properly.
chaosnemesis is offline   Reply With Quote
Old April 14th, 2010, 06:59   #15
Spike
Privateer Airsoft
 
Spike's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Location: Beaverbank, NS
^this is very true. I was freaking out when my m4 stopped working because I had just used it in a rainy game, but it turns out one of the motor connections popped off. Fixed in literally 30 seconds.

Put your ear next to the mechbox and pull the trigger, if there's a little clicking sound then it wouldn't be your fuse.
__________________
I change primaries like other people change socks.
Spike is offline   Reply With Quote
ReplyTop


Go Back   Airsoft Canada > General > General

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


Airsoft Canada
http://triggerairsoft.com/shop/

All times are GMT -4. The time now is 16:04.


Powered by vBulletin® Version 3.8.10
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.